به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا اسماعیلی؛ رئیس هیئت عامل صندوق ملّی مسکن، گفت: مهمترین مسئله که در مسیر تولید با آن مواجه میشویم مسئله سرمایهگذاری است. در وضعیت تورمی زمانی که سرمایهگذار با افزایش قیمتها در همه اقلام روبهرو میشود تصمیم میگیرد که سرمایه خود را به موجودی انبار در اقلام مختلف تبدیل کند تا زمانی که قیمت باثبات میشود به بازار عرضه کند و بین اینکه این کالا یک کالای سرمایهای باشد یا یک کالای واسطهای تفاوتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در دادههای بینالمللی در میان کشورهای جهان موجودی انبار در سایر کشورها چیزی بین سه الی پنج درصد است تا امکان اداره اقتصاد برای کشور وجود داشته باشد؛ اما در اقتصاد ایران موجودی انبار به ۲۰ درصد رسیده است. این یعنی ۲۰ درصد از GDP کشور در اقتصاد وجود ندارد بلکه در انبارها ذخیره شده تا وضعیتی که قیمت کالا بالا رفت در بازار عرضه شود. این وضعیت در مورد بیشتر کالاهایی مثل طلا، سکه، خودرو، مسکن و ... وجود دارد.
اسماعیلی افزود: آنچه باید در اقتصاد ایران اتفاق بیفتد تا این موجودی انبار به اقتصاد بازگردد این است که تدبیری اندیشید که در پی آن یک اعتماد نسبی از شرایط اقتصادی برای مالکان این سرمایهها ایجاد شود تا احساس کنند که تنها امروز وقت واردکردن این منابع به بازار است و اگر ورود این منابع به اقتصاد را به سال آینده موکول کنند، بازنده و متحمل ضرر و زیان میشوند. در نتیجه باید به سمت ایجاد ثبات در اقتصاد کشور حرکت کنیم.
رئیس هیئت عامل صندوق ملّی مسکن افزود: بزرگترین مسئله که ما باید آن را حل کنیم رعایت منطق طبیعی تولید و استفاده نهادههای تولید است که باعث ایجاد رقابت میشود و اگر ما این مسئله را حل نکنیم هر اقدامی که برای مهار تورم انجام میدهیم یک اقدام کوتاهمدت است و نتیجه بلندمدت نخواهد داشت.
نظر شما